vogel-over-mijIk ben Maria van Veere en heb de site Met Zorg Geschreven opgezet.
De aanleiding is erg eenvoudig. Ik houd van schrijven en doe dit al bijna mijn hele leven lang. Het is begonnen met een mooi roze dagboekje met inbraakgevoelig slotje dat ik van mijn oma kreeg. Ze luisterde vaak met een grote glimlach op haar gezicht naar mijn verhalen en vond dat ik deze maar op moest gaan schrijven. Toen ik naar de ‘grote’ school ging, en we daar voor de Nederlandse les opstellen leerden schrijven, verbrede dit vanzelf mijn blik. Meester Jan vond de verhalen zo mooi, dat hij ze ging voorlezen in de andere klassen. Wat voelde ik mij verlegen en wilde wel heel diep achter de jassen in de gang weg kruipen.

Meester Jan wist mij altijd wel te vinden en gaf mij extra les om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. En waarover ik schreef, het maakte Meester Jan niet uit. Alles was goed.  Naast mijn oma werd hij een  stimulans om door te gaan met schrijven.
Bijna alles wat ik om mij heen zie gebeuren en hoor, geeft wel aanleiding tot een mooi verhaal. Het liefst wil ik dan meteen aan de slag, maar dat kan niet altijd.

De verhalen die op deze site staan zijn niet allemaal  door mij geschreven.
Het is bijzonder leuk om deze hobby met anderen te kunnen delen en enkele schrijvers hebben hier inmiddels  gebruik van gemaakt . Diverse columns zijn ook al eens gepubliceerd. Zelf schrijf ik onder verschillende pseudoniemen.
Met Zorg Geschreven is een platform die ook voor jou de ruimte biedt om je verhaal te vertellen.

En wat mijn roze dagboekje betreft, deze is inmiddels ingeruild voor een vrij zakelijk uitziende laptop met een betrouwbaar ‘slot’.